Flinke ravage

Harde explosies met veel schade in Poolse winkels Heeswijk en Aalsmeer

08 december 2020 06:50 Aangepast: 08 december 2020 10:19
De brandweer aan het werk bij de brand in de winkel in Aalsmeer. Beeld © Mizzle Media / Michel van Bergen

Er zijn vannacht explosies geweest in twee Poolse supermarkten, die allebei dezelfde naam hebben: Biedronka. In het centrum van de Brabantse plaats Heeswijk-Dinther een explosie geweest. Ook bij een Poolse winkel in Aalsmeer was een brand, daar overleefde een kat het niet. Verder raakte niemand gewond. Of de twee explosies iets met elkaar te maken hebben, is nog niet bekend.

De explosie in Brabant zou zijn ontstaan door een explosief dat op het raam was geplakt. Niemand raakte gewond, maar de twintig bewoners van de appartementen boven de winkel moesten wel hun huizen uit. Zij zijn opgevangen in een brandweerkazerne.

Er is veel schade. De explosievendeskundige van de politie doet onderzoek en kijkt of de inzet van de explosievenopruimingsdienst EOD nog nodig is.

Bekijk hier de beelden van kort na de explosies:

Kat dood door brand

Opvallend is dat ook bij een Poolse winkel in Aalsmeer, met dezelfde naam (Biedronka, dat 'lieveheersbeestje' betekent), vannacht waarschijnlijk een explosie is geweest. Ook daar is de ravage enorm. Omwonenden spreken van een harde knal, waarna een brand ontstond. De politie zegt nog niet zeker te weten waardoor de brand is ontstaan.

Bewoners van vier woningen moesten tijdelijk elders worden opgevangen. De boven de winkel gelegen woning is momenteel niet meer bewoonbaar. Een kat heeft de brand niet overleefd. Ook een auto voor het pand heeft vlam gevat.

Op deze twee plekken vonden de explosies plaats. Op deze twee plekken vonden de explosies plaats.

'Met pijn in ons hart'

Die supermarkt schrijft op hun Facebookpagina: "Met veel pijn in ons hart willen we het bericht delen dat onze winkel 'Lieveheersbeestje' vanavond in brand is gestoken. Wij proberen de winkel te openen en onze klanten zo snel mogelijk te begroeten."

Afzettingen rond de Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther Afzettingen rond de Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore