Ga naar de inhoud
Nummer één

Danny Vera dolblij met Top 2000: 'Er gaat een borreltje open'

Danny Vera Beeld © ANP

Danny Vera had nooit gedacht dat hij op één zou eindigen in de Top 2000. "Dit is te gek, echt heel bizar", zegt hij tegen RTL Nieuws. De zanger stoot dit jaar Queen van de troon in de hitlijst van Radio 2; Bohemian Rapsody stond maar liefst zeventien keer op één.

Vera was aan het repeteren voor Veronica Inside toen hij het nieuws hoorde. Radio dj Annemieke Schollaardt verraste hem met het nieuws. "Ik wist wel dat ze zou komen om te praten over de Top 2000. Ik dacht nog: misschien wel een interviewtje als ik in de top tien eindig. Maar dit had ik echt niet verwacht", zegt Vera tegen RTL Nieuws. "Er gaat vanavond wel een borreltje open."

Jarenlang stond Queen op nummer één in de lijst. "Die zaten in beton gegoten op plek één. Er zullen vast ook mensen zijn die het niet leuk vinden dat hun nummer nu niet meer daar staat." 

Niet
Lees ook:
Niet Queen, maar Danny Vera op 1 in de Top 2000

Vorig jaar kwam Roller Coaster binnen in de lijst op plek vier. Het nummer was daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer ooit. "Ik dacht toen: misschien zijn mensen het nummer ook wel beu", zegt Vera. "Juist omdat er zoveel mensen op stemmen." 

Positieve afsluiter

Hij vindt zichzelf niet echt een 'man van de lijstjes', maar is heel blij met deze mijlpaal. "Wat ik er zo leuk aan vind is dat mensen de laatste maand van het jaar massaal bezig zijn met muziek. Ze maken zich boos over de lijstjes en zijn bezig met iets leuks, dat is zo positief aan de Top 2000."

Danny
Lees ook:
Danny Vera over lang gekoesterde kinderwens: 'Heel veel oefenen'

Veel mensen zien Roller Coaster als een symbolisch nummer voor het afgelopen jaar. "Ook voor mij was het een raar jaar", zegt de zanger. "In maart gingen in één dag al mijn optredens niet meer door. Ook mochten mijn vriendin en ik toen ineens niet meer naar het ziekenhuis, terwijl we daar al vier jaar bezig waren met proberen zwanger te raken. Nu is ze zwanger en staat ze op springen en dan ook nog deze nummer één, dat zijn de mooie cadeautjes van het jaar."