Ga naar de inhoud
Roller Coaster

Niet Queen, maar Danny Vera op 1 in de Top 2000

Danny Vera Beeld © ANP

Het lijkt bijna vaste prik: Bohemian Rapsody stond al 17 keer op de bovenste plaats in de Top 2000. Daar komt nu verandering in. Dit jaar staat niet Queen op nummer 1, maar Danny Vera met het nummer Roller Coaster.

"Fantastisch dat Danny Vera, een artiest van eigen bodem, de stemmers zo in het hart weet te raken", zegt Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2. Bohemian Rapsody staat dit jaar op plek twee in de lijst.

 

Danny
Lees ook:
Danny Vera dolblij met Top 2000: 'Er gaat een borreltje open'

Het is voor het eerst sinds 2015 dat een ander nummer op 1 staat dan Bohemian Rhapsody van Queen. Dat nummer stond tussen 1999 en 2019 liefst zeventien keer op de bovenste plaats. Roller Coaster kwam vorig jaar binnen in de lijst op plek vier. Het nummer was daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer ooit.

Bekijk ook: Danny Vera speelt Roller Coaster bij Beau

The Eagles staan dit jaar op drie met Hotel California en Billy Joels Piano Man op vier. Led Zeppelin haalde de vijfde plek met Stairway to Heaven, net als vorig jaar. Dat werd vanmiddag bekendgemaakt op NPO Radio 2. De volledige lijst wordt op 17 december onthuld.

Vanaf eerste kerstdag

De Top 2000 van Radio 2 is een jaarlijks muziekevenement. De lijst met 2000 nummers wordt samengesteld door het publiek en is te horen vanaf eerste kerstdag tot en met oudjaarsavond op NPO Radio 2.

Zo ziet de top 10 er dit jaar uit: (positie vorig jaar tussen haakjes): 

1. Roller Coaster - Danny Vera (4)

2. Bohemian Rhapsody - Queen (1)

3. Hotel California - Eagles (2)

4. Piano Man - Billy Joel (3)

5, Stairway To Heaven - Led Zeppelin (5)

6. Black - Pearl Jam (7) 

7 Avond - Boudewijn de Groot (6)

8. Fix You - Coldplay (8)

9. Wish You Were Here – Pink Floyd (10)

10. Heroes - David Bowie (27)

Gamers
Lees ook:
Gamers proberen liedje uit PS5-game in Top 2000 te krijgen