Bruggen en viaducten

Lichte vorst en kans op gladheid, strooiwagens weg op

06 december 2020 00:02 Aangepast: 06 december 2020 07:05
Een strooiwagen op pad (archieffoto). Beeld © Hollandse Hoogte

Wie de weg op moet, moet rekening houden met lichte vorst. Op bruggen en viaducten kan het glad worden, waarschuwt het KNMI. Op sommige plekken in het land zijn de strooiwagens gisteravond weer de weg opgegaan.

Vooral op bruggen en viaducten kan het dus glad zijn, zegt het KNMI.

Rijkswaterstaat strooide gisteravond op een aantal plekken preventief. Zo reden bijvoorbeeld in Groningen al strooiwagens en later op de avond ook in Friesland, volgens de kaart van Rijkswaterstaat. Eerder werd ook op de A12 bij Ede gestrooid:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sinterklaas pinde deze week een stuk minder, kocht vooral online

Het is niet voor het eerst dat de strooiwagens de weg opgaan. Sinds 1 oktober werd door Rijkswaterstaat al ruim 20.000 kilometer afgelegd en meer dan een miljoen kilo zout gestrooid.

Van zaterdag op zondag blijft het in het hele land droog. Plaatselijk kan er een mistbank ontstaan en het gaat overal licht vriezen, met temperaturen van tussen de -1 en -4 graden.

Zo koud is het bij jou:

Vandaag zal het volgens Buienradar vooral bewolkt zijn. Het wordt ongeveer een graad of 4. Tegen de avond gaat het vanuit het oosten licht regenen.

Daarna is mogelijk de eerste winterse neerslag van het seizoen in aantocht: morgen kan er namelijk (natte) sneeuw vallen in Zuid-Limburg.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore