Vissen achter het net

Concertzalen willen extra overheidssteun, nu al problemen voor volgend najaar

05 december 2020 16:39 Aangepast: 05 december 2020 17:09

Ziggo Dome, AFAS Live en Westergas/A'DAM Toren willen extra coronasteun van de overheid. De directies van de drie Amsterdamse evenementenlocaties zien dat er geld gaat naar de gesubsidieerde cultuur, maar dat hun zalen achter het net vissen.

"In de Ziggo Dome zijn onze inkomsten inmiddels 98 procent minder. Dat is keihard. En ik merk dat niet gesnapt wordt hoe onze business werkt", zegt directeur Danny Damman in Het Parool.

"De festivalzomer van volgend jaar kun je waarschijnlijk afschrijven."

Zijn collega Birgitte de Winter, van AFAS Live, wijst erop dat concertzalen vaak lang van te voren moeten programmeren: "Daarom strekken onze problemen zich nu al uit tot het najaar van 2021." Duncan Stutterheim (Westergas/A'DAM Toren) voegt eraan toe: "Niemand durft het nog te zeggen, maar je moet realistisch zijn: de festivalzomer van volgend jaar kun je waarschijnlijk afschrijven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Niet-essentiële' winkels weer open, grote drukte in Brussel

Volgens Damman is er sprake van 'willekeur' bij het verlenen van steun. "Wij zijn niet 'top of mind' bij de mensen die subsidie geven omdat we het ons hele bestaan al zonder doen", zegt Damman.

Maandag gaat de evenementenbranche onder het motto 'The show must go on' aandacht vragen voor de financiële nood als gevolg van de coronamaatregelen.

Bekijk ook: Een feest met 450 studenten? Zo kan het wel

Een feest met 450 studenten in coronatijd, het klinkt te mooi om waar te zijn, maar een Groningse studentenvereniging organiseerde het.
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore