Niet coronaproof

Vindicat schorst tientallen leden na feestje in partybus

03 december 2020 22:14 Aangepast: 03 december 2020 22:29
Een still uit de video van het feestje Beeld © Onbekend

Een mannenjaarclub en een vrouwenjaarclub van het Groninger Studentencorps Vindicat zijn voor de rest van het verenigingsjaar geschorst. De groep van tussen de dertig en veertig leden hield gisteren een feestje in een partybus. Op beelden die via social media naar buiten kwamen, was te zien dat het er niet bepaald coronaproof aan toe ging.

De feestende studenten droegen geen mondkapjes en er werd ook geen afstand gehouden (zie video onderaan). Het betrokken busbedrijf noemt het feestje 'totaal uit de hand gelopen'.

Volle bezetting

De touringcar van Kooistra Reizen werd door studenten gehuurd om te kunnen feesten. In een touringcar mag met volle bezetting worden gereden, waardoor tientallen studenten het feestje konden bijwonen. Inzittenden moeten dan wel op hun zitplaats blijven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Studenten van Vindicat vieren feest in partybus, gemeente start onderzoek

Vindicat liet vandaag weten dat het feestje niet door de vereniging was georganiseerd. Voorzitter Wessel Giezen noemde het 'bizar' dat leden zo'n feestje hielden. "We moeten eerst gaan identificeren wie er betrokken zijn. Hier staan wel straffen op." Die lijken nu dus uitgedeeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore