'Aantoonbaar letsel'

'Vader leerling haalt verhaal: leraar Valkenswaard thuis mishandeld'

03 december 2020 21:06 Aangepast: 03 december 2020 21:13
Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard. Beeld © Street View

Een docent van een scholengemeenschap in Valkenswaard zou dinsdagavond voor zijn huis in elkaar zijn geslagen door de vader van een leerling. De vader zou verhaal zijn komen halen nadat zijn zoon voor de grap in de kofferbak was gekropen van een auto die voor techniekles wordt gebruikt.

De politie zegt dat de leraar van scholengemeenschap Were Di 'aantoonbaar letsel' heeft overgehouden aan het incident, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Mishandeling en bedreiging

De docent heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. De vader ontkent en zegt tegen de krant dat hij hem niet heeft mishandeld. De politie heeft hem aangehouden. "Ze hebben me met zeven auto's van het woonwagenkamp opgehaald", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Leraar door leerlingen opgewacht en mishandeld in Brabant

De lezing over wat op school precies met de leerling is gebeurd, loopt uiteen. Volgens de school had de jongen zichzelf vrijwillig in de kofferbak laten opsluiten en werd hij er weer uitgelaten toen hij daarom vroeg. Maar zijn vader zegt dat zijn 15-jarige zoon gedwongen werd 10 tot 20 minuten in de kofferbak te blijven en mochten andere leerlingen hem niet bevrijden.

Schoolruiten ingeslagen

Toen de jongen dat thuis vertelde, ging zijn vader in eerste instantie naar school met een paar familieleden. Toen de docent niet aanwezig bleek, sloeg de vader twee ruiten in. 's Avonds meldde hij zich bij het privéadres van de docent.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore