Wurging en opsluiting

13 jaar cel geëist voor brute verkrachting vrouwen in Eindhoven

02 december 2020 21:00 Aangepast: 02 december 2020 21:01
De rechtbank in Den Bosch. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dertien jaar celstraf geëist tegen een man uit Sierra Leone (21). Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en verkrachting van twee vrouwen van 63 en 67 in Eindhoven.

Beide slachtoffers deden vandaag hun verhaal in de rechtbank in Den Bosch. Het eerste incident was begin februari. De verdachte was volgens het Eindhovens Dagblad op dat moment dakloos en had geen verblijfsvergunning. Hij zou door Eindhoven hebben gelopen en een vrouw hebben aangeboden haar te helpen bij het snoeien van een boom in haar tuin. 

Verkracht en opgesloten

Toen de twee na het klaren van de klus binnen nog wat dronken, zou de sfeer zijn omgeslagen. De man verklaarde vandaag in de rechtbank zich vernederd te hebben gevoeld toen de vrouw hem zei dat het tijd was om naar huis te gaan. Hij zou haar gedwongen hebben tot seks en haar daarna hebben opgesloten in de wc. Pas toen de buurvrouw de vrouw hoorde schreeuwen, werd ze na anderhalf uur bevrijd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verkrachting is trauma met een hoofdletter: 'Je denkt alleen aan overleven'

Het tweede incident was ongeveer een maand later, met een vrouw bij wie de man al een paar keer eerder op bezoek zou zijn geweest. Ook hier zou de man geweigerd hebben om naar huis te gaan. Hij wilde blijven slapen, verklaarde de vrouw vandaag in de rechtbank. Toen zij dat weigerde, bedreigde hij haar met een mes. Ook zou hij haar keel hebben dichtgeknepen en haar hebben verkracht.

Bekijk ook: Legien werd op haar 16de verkracht: 'Dat repareer je niet zo maar'

Hij had moeten helpen, maar de spiritueel hulpverlener van Legien verkrachtte haar in de behandelruimte. Jarenlang kon ze het geen plek geven. Nu dat na therapie gelukt is, vecht ze voor de rechten van slachtoffers en het veranderen van de regelgeving.

"Ik neem het hem zeer kwalijk dat hij beide slachtoffers in hun eigen woning, daar waar je veilig zou moeten zijn, heeft aangevallen, gewurgd en verkracht", zei de officier van justitie vandaag. "Ik neem het hem ook zeer kwalijk dat hij de vriendelijkheid van beide dames zo heeft misbruikt voor zijn eigen lusten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore