Rolkoffertje

Ook bij Easyjet moet je straks betalen voor je handbagage

02 december 2020 03:16
Voor alles wat in het bagagehandvat gaat, moet je bij EasyJet straks betalen. Beeld © ANP

Wie volgend jaar met EasyJet vliegt, moet extra betalen voor handbagage. Alleen een handtas mag nog gratis mee, als die onder de stoel past. Wil je iets kwijt in de bagagevakken, zoals bijvoorbeeld een rolkoffertje, dan moet je daar extra voor betalen.

De luchtvaartmaatschappij heeft daartoe besloten om 'het instapproces en de punctualiteit te verbeteren'. Op sociale media zorgt het besluit voor kritische reacties: zou de maatschappij er juist niet alles aan moeten doen om vliegen in de coronacrisis aantrekkelijker te maken?

Kleiner formaat

De maatregel gaat vanaf 10 februari in. Nu mag handbagage nog gratis mee als die kleiner is dan 56x45x25 cm. Straks mag dat alleen nog maar een handtas zijn, van maximaal 45x36x20 cm.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opletten: Ryanair rekent extra voor koffer als handbagage

EasyJet is overigens niet de eerste maatschappij die geld gaat vragen voor handbagage. Bij Ryanair moet je al sinds eind 2018 betalen voor rolkoffertjes.

Diepe crisis

De ingreep komt op het moment dat de luchtvaart in een diepe crisis zit door reisbeperkingen tegen de coronapandemie, waarbij EasyJet slechts 20 procent van zijn normale vliegschema uitvoert.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore