Aanpak coronavirus

RIVM: aantal gemelde coronabesmettingen afgelopen week licht gedaald

01 december 2020 14:02 Aangepast: 01 december 2020 15:03
Een coronapatiënt wordt vervoerd in het ziekenhuis. Beeld © ANP

Het aantal coronabesmettingen dat door het RIVM is geregistreerd is de afgelopen week met 8 procent gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Deze week kwamen er 33.949 nieuwe besmettingen bij, vorige week waren dat er nog 36.931. Het reproductiegetal ligt nog steeds ongeveer op de 1.

De daling is weliswaar groter dan die van vorige week, 8 procent ten opzichte van vorige week 1,8 procent, maar toch gaat die minder snel dan gehoopt. Het risiconiveau is in het grootste deel van Nederland op dit moment nog steeds ernstig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Halfjaar na coronabesmetting nog antistoffen bij 9 op de 10 mensen

Ic's en verpleegafdelingen

Het aantal mensen dat voor corona in het ziekenhuis of op de intensive care werd opgenomen is afgelopen week gedaald. Het aantal ziekenhuisopnames was 1007, vergeleken met 1291 opnames in de week ervoor.

Het aantal ic-opnames was 183 in de afgelopen week, vergeleken met 193 de week ervoor. Hoewel deze aantallen licht dalen, zijn de ziekenhuis- en de ic-opnames ongeveer hetzelfde als de aantallen in de eerst helft van oktober, toen besloten werd dat extra maatregelen nodig zijn om de verspreiding terug te kunnen brengen.

Het aantal afgenomen testen is voor de tweede week op rij gestegen. De stijging was afgelopen week wel minder groot dan de voorgaande week.

Uniek inkijkje: meekijken bij ambulancedienst in coronatijd

Hoewel het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames voorzichtig afnemen, is de druk op de ambulancediensten nog altijd groot. Het werk is zowel fysiek als mentaal zwaarder geworden en ook is het risico op corona extra groot voor het ambulancepersoneel.
Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore