Ga naar de inhoud
Via sociale media

Drie tieners aangehouden na filmen dierenmishandelingen

Archieffoto. De jongens zouden een egel en een kat hebben mishandeld. Beeld © ANP

De politie in Raamsdonksveer (Noord-Brabant) heeft drie jongens aangehouden die filmpjes van ernstige dierenmishandeling verspreidden via sociale media. Het gaat om twee jongens van 15 en een jongen van 16.

Op de beelden die de jongens eerder deze week verspreidden was te zien hoe meerdere dieren mishandeld werden, meldt de politie.

Volgens de krant BN De Stem is in de filmpjes onder andere te zien dat een egel in een put wordt geschopt en een kat aan zijn staart in een sloot wordt geslingerd.

De politie kreeg meerdere tips binnen over de filmpjes, en over de de identiteit van de jongens. De jongens werden vandaag ontboden op het politiebureau en aangehouden voor ernstige dierenmishandeling.

'Laat
Lees ook:
'Laat dierenbeul taakstraf uitvoeren in dierenasiel'

'Speel geen eigen rechter'

Op sociale media wordt fel gereageerd op de filmpjes. Daar worden ook namen van mogelijke daders genoemd en wordt opgeroepen om 'met ze te doen wat ze ook met de dieren hebben gedaan', schrijft BN De Stem.

De politie waarschuwt daarop om niet zelf achter de jongens aan te gaan: "Eigen rechter spelen of daarmee dreigen is net zo dom en strafbaar als de jongens." De politie roept ook op om de beelden te verwijderen en niet verder te verspreiden.

Bekijk ook: Dierenbeul door lockdown

01:58
Dieren hebben het de laatste tijd zwaar te verduren. Volgens deskundigen is er een relatie tussen mishandeling en de coronacrisis.