Noodbevel

Winkels in centrum Eindhoven per direct gesloten vanwege drukte

28 november 2020 15:00 Aangepast: 30 november 2020 15:06
Drukte in het centrum van Eindhoven vandaag. Beeld © ANP

Alle winkels in het centrum van Eindhoven moesten vanmiddag per direct dicht. Met het oog op de coronamaatregelen is het te druk in de binnenstad en daarom heeft burgemeester John Jorritsma een noodbevel afgekondigd.

Winkeliers in het centrum mogen vanaf 15.00 uur niemand meer naar binnen laten. Uiterlijk om 16.00 uur moest het winkelende publiek alle winkels hebben verlaten. Het noodbevel is vooralsnog alleen voor vandaag afgekondigd.

"Ingrijpende maatregelen als vervroegde winkelsluiting zijn een ultimum remedie", zei Jorritsma eerder vandaag. Mensenmassa's zijn volgens hem 'een lust voor het virus'.

Meer steden

Eindhoven is niet de enige plek waar het te druk is. Ook burgemeester Wouter Kolff liet weten dat de winkels in Dordrecht om 16.00 uur dicht moesten. De steden Rotterdam en Amsterdam riepen eerder vandaag op om niet meer naar het centrum te komen vanwege de drukte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Heel veel kopen op Black Friday? 'Daar word je niet gelukkig van'

In het centrum van Rotterdam moeten de winkels vandaag om 17.00 uur de deuren sluiten en mag er geen klant meer naar binnen. Vanaf 18.00 uur moeten de winkels helemaal dicht. 

Burgemeester Ahmed Aboutaleb besloot gisteravond ook al de winkels voortijdig te sluiten, in overleg met de winkeliers. Het was Black Friday, een dag dat er in veel winkels hoge kortingen golden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore