Ultimatum

Horecaondernemers dreigen met muiterij: deuren open als steun uitblijft

27 november 2020 22:03 Aangepast: 28 november 2020 10:11
De horeca is al lange tijd gesloten. Beeld © ANP

Horecaondernemers in heel het land overwegen volgend jaar gewoon open te gaan, ongeacht de coronamaatregelen die dan gelden, als het kabinet niet snel met een goede steunregeling komt.

Een aantal leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) komt met het ultimatum richting het kabinet. Voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland weet van de geluiden, maar zegt dat de vereniging nooit zal oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

Zes weken op slot

Door de coronamaatregelen zijn horecabedrijven al ruim zes weken op slot en de ondernemers zijn ontevreden over het uitblijven van steunregelingen. Veel bedrijven dreigen failliet te gaan. Hoewel er voor de huidige sluiting geen einddatum is genoemd, vreest KHN dat er zeker niet voor half januari versoepelingen komen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Horeca vreest sluiting tot half januari, wil 100 procent compensatie

Volgens Willemsen komt het bericht over een ultimatum naar aanleiding van de uitspraken van minister Hugo de Jonge over het eventueel verlengen van de maatregelen. Gisteren meldde hij nog dat veel horecaondernemers de wanhoop nabij zijn. "De paniek en onrust is groot, ondernemers zijn radeloos", aldus de voorzitter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore