Zondag overdag 3 graden

Nu is het nog grijs, maar dit weekend zonnig - én koud

27 november 2020 11:38
Beeld © Bas Weetink

Haal de winterjas en de handschoenen maar weer te voorschijn, want we gaan een koud weekend tegemoet. "De temperaturen gaan een flink eind naar beneden."

Het zijn de donkere dagen voor kerst, zo lijkt het wel. Maar het weerbeeld gaat de komende uren veranderen. Het wordt niet alleen kouder, maar ook zonniger, vertelt meteoroloog Nicolien Kroon van Buienradar. 

Goed nieuws dus voor wie het grijze weer zat is: de komende dagen gaan we de zon weer wat vaker zien. Vandaag zelfs al. "De bewolking trekt héél langzaam naar het noorden weg, want er staat niet veel wind. Maar er komen sowieso opklaringen aan."

Vooral in het zuiden zonnig

In het zuiden wordt het vandaag al zonnig. Morgen wordt het daar zelfs een 'stralende dag' met 10 graden.

In het midden van het land verwacht Kroon morgen ook zonnige perioden, het wordt dan zo'n 8 graden.

In de noordelijke helft van het land moeten mensen meer geduld hebben. Daar blijft de bewolking wat langer hangen. Ook morgen zal het in het noorden bewolkt en nevelig zijn. "Daar wordt het grijs met een graad of 5."

Zondag overdag 3 graden

Zondag wordt het vooral kouder. "De nacht naar zondag toe duikt een flink eind naar beneden. Dan heb je temperaturen rond het vriespunt." 

Overdag verwacht Kroon een middagtemperatuur van slechts 3 graden. 

Actuele temperaturenkaart

-5 graden in het oosten

In de nacht naar maandag worden minimumtemperaturen verwacht tussen -1 en -4 graden. "In het oosten van het land, tegen de Duitse grens aan, kan het zelf -5 worden. We spreken dan van matige vorst. Gemeten op anderhalve meter boven de grond."

Vanaf maandag wordt het geleidelijk zachter. "Met af en toe een storing, maar die zien er niet heel actief uit. Een spatje regen en af en toe zon."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore