Doorgereden na ruzie

Verdachte van fatale aanrijding Wijchen naar onderzoeksrechter

26 november 2020 14:07 Aangepast: 26 november 2020 14:34
Op de plek waar de 42-jarige Wijchenaar werd doodgereden is een gedenkplek ingericht. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte

De 18-jarige chauffeur uit Woerden die ervan wordt verdacht dat hij dinsdagavond een man uit het Gelderse Wijchen heeft doodgereden, blijft vastzitten. De politie verhoort hem nog. Hij moet later voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Dat laat de politie weten. De aanrijding had plaats aan de Ververt in Wijchen. Volgens getuigen van het ongeluk sprak het 42-jarige slachtoffer de bestuurder van het bestelbusje aan op zijn rijgedrag, waarna hij werd aangereden. 

Drone ingezet bij onderzoek

De politie kan dat nog niet bevestigen, omdat het onderzoek naar de toedracht nog bezig is. Er zijn onder meer beelden van de omgeving gemaakt met een drone, zegt de politiewoordvoerder.

Na de aanrijding ging de Woerdenaar er vandoor. De politie deed via verschillende burgernetmeldingen een oproep om naar het bestelbusje uit te kijken. Een motoragent zag het busje rijden in Beuningen, dicht bij Wijchen. Na een korte achtervolging kon de politie de 18-jarige chauffeur arresteren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte van fatale aanrijding in Wijchen is 18-jarige man

De 42-jarige man uit Wijchen was toen al op straat aan zijn verwondingen overleden. Het ongeluk heeft een grote schok veroorzaakt in de Wijchense woonwijk. Op de plaats van de aanrijding aan de Ververt zijn intussen veel bloemen gelegd en werden kaarsen aangestoken.

Camerabeelden verzameld

De politie heeft diverse camerabeelden uit de buurt gekregen. Er wordt met veel getuigen gesproken. Wie nog niet is benaderd, wordt door de politie opgeroepen zich te melden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte van fatale aanrijding in Wijchen is 18-jarige man

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore