Massale steunbetuigingen

Hamza voerde jaren 150 kippen bij De Kuip, opeens zijn ze weggehaald

24 november 2020 10:50 Aangepast: 24 november 2020 12:09
Hamza Karaman bij Beau. Beeld © RTL

Garagehouder Hamza Karaman ontfermde zich jarenlang over de kippen die bij De Kuip, en bij zijn garagebedrijf, in Rotterdam-Zuid rondscharrelden. Nu zijn ze plotseling weggehaald. Karaman krijgt uit alle hoeken steunbetuigingen en geld om nieuwe kippen te kopen.

De 150 kippen, het nageslacht van de kippen die twintig jaar geleden door Franse supporters neer waren gezet na de EK voetbalfinale in 2000, zijn er niet meer.

Te veel poep

"Het gaat redelijk met me, maar ik ben een beetje verdrietig. Als ik de deur van de garage open doe, is er geen kip te vinden", zei Hamza Karaman bij Beau. Elke ochtend als hij met de auto bij zijn garage kwam, liepen de kippen al achter de auto aan.

Maar het is tegenwoordig stil bij de garagehouder. De kippen zijn afgelopen donderdag weggehaald door Stadsbeheer omdat ze overlast veroorzaakten. Er was te veel poep en ze waren een gevaar voor de auto's op de weg.

Terugkopen

Karaman kwam in opstand en wilde de kippen terugkopen van de gemeente Rotterdam. Na een reportage van RTV Rijnmond kreeg hij massale steunbetuigingen. Zoals op Twitter, via de hastag #teamHamza. Er is zelfs de site koekelekoek.nl voor hem opgezet, waarop zijn kippenuitspraken te horen zijn.

Haan ontsnapt

Omdat hij zijn eitjes tegenwoordig moet missen, kwam een man een gebakken ei brengen. Ook komen er mensen langs die hem geld geven om nieuwe kippen aan te schaffen. "Dat geld heb ik niet nodig, ik wil alleen dat de gemeente niet moeilijk doet om een paar kippen."

Maar er was al een doneeractie gestart voor een ren en een paar nieuwe kippen. Het bedrag liep alleen zo snel op, dat de actie weer is gestopt. Karaman kan nieuwe kippen kopen.

Niet elk dier is trouwens gepakt. Pas nog zag Karaman een haan en twee kippen lopen. "Die zijn denk ik ontsnapt."

Bekijk hier hoe Hamza met zijn kippen populair werd:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore