Rijdende bbq

'Carbecue' langs huizen Cuijk met hamburgers en spareribs

23 november 2020 12:02 Aangepast: 23 november 2020 16:58
De carbecue komt naar de mensen toe. Beeld © Facebook restaurant Smaak

Je moet toch wat als horeca-ondernemer in coronatijd. De medewerkers van restaurant Smaak in het Brabantse Cuijk kwamen met een creatief idee: barbecueën bij klanten voor de deur. "Ik heb mijn aanhanger omgetoverd tot carbecue", zegt de mede-eigenaar van het restaurant.

Ronald Zeelen vertelt dat zijn collega, kok Paul van den Boom, op het idee was gekomen. "Normaal sta ik in de bediening en doe ik de klusjes in het restaurant. We besloten mijn aanhanger om te bouwen tot rijdende barbecue om de mensen zelf te kunnen bereiken."

's Avonds hebben ze wel hun drive-in restaurant, waardoor klanten een maaltijd kunnen ophalen. "Maar nu wilden we het andersom: dat we naar de mensen toe kwamen", zegt Zeelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zij gingen door een diep dal door corona en zijn nu weer zo fit als een hoentje

Via Facebook plaatste het duo een promotiefilmpje, waarna de bestellingen binnenstroomden. Ze kregen zo'n 30 bestellingen binnen en maakten een route door Cuijk.

Duur was het niet. Voor 7,50 euro kreeg je een broodje hamburger of 160 gram spareribs. "En een salade erbij. Een mooi prijsje. Je loopt er niet mee binnen, nee, maar het trekt wel weer de aandacht. Het was vooral gezellig en leuk."

 

Het sfeertje, daar was het Zeelen vooral om te doen. De bbq-geur door de straten van het Brabantse dorp, een muziekje erbij. "Je wilt op een onderscheidende manier de aandacht trekken."

Aandacht van politie

De carbecue trok ook de aandacht van de politie, die het geen goed idee vond dat ze ook rijdend aan het barbecueën waren. Al hobbelend eten bereiden in een aanhanger met een gloeiendhete kolenbarbecue en een smoker, werd niet veilig geacht. "Logisch ook, dus daar stopten we dan ook mee."

Verder ging het allemaal goed. "Ondanks dat het niet oplevert wat je normaal zou verdienen, kunnen we het een succes noemen. Wie weet doen we het nog wel een keertje, als er animo voor is. We kunnen snel schakelen."

Van biertjes naar fruithapjes: Marja werkt door corona in de zorg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore