Zelfde middag

Politie zoekt verband misdrijven Arnhem en Amersfoort

22 november 2020 15:24 Aangepast: 22 november 2020 18:16
Politie en ambulance bij het pand in Arnhem.

De politie doet onderzoek naar de drie overleden mannen die afgelopen vrijdag zijn gevonden in Arnhem en Amersfoort. Vandaag spreekt de politie verder met getuigen. Ze kijken ook naar mogelijke verbanden.

Op vrijdagmiddag werd in Amersfoort een dode man in een auto bij het station gevonden. De 74-jarige man uit Soest bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. 

Zelfde middag in Arnhem

Later op de middag werd een zwaargewonde man in een auto in Arnhem aangetroffen. De 55-jarige man uit Laren was neergeschoten en overleed kort nadat hij werd gevonden. Het onderzoek naar deze man leidde naar een pand in Arnhem waar nog een zwaargewonde man werd gevonden. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

De burgemeester heeft het pand voor onbepaalde tijd gesloten. Ook trof de politie er een hennepkwekerij en een kweektent aan.

"Het geweld en de dood van de twee mannen heeft ons in Arnhem opgeschrikt en zorgt voor een onbeschrijflijke impact op de omgeving", zegt Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem. "De heftigheid van het incident en de illegale praktijken die in het pand plaatsvonden zijn voor mij reden om het pand met spoed en voor onbepaalde tijd te sluiten." 

De politie heeft voor beide zaken een Team Grootschalige Opsporing ingesteld. Afgelopen dagen heeft de politie onderzoek gedaan in meerdere woningen: het woonadres van het slachtoffer in Laren, de woning van het slachtoffer uit Soest en een pand aan de Jansbinnensingel in Arnhem.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore