Brandweerman omgekomen

Brandweer in rouw: 'Met één minder naar huis, een nachtmerrie'

21 november 2020 20:48 Aangepast: 24 november 2020 21:30
Grote verslagenheid bij collega's in Den Dolder. Beeld © Caspar Huurdeman Fotografie

De dood van een jonge brandweerman In Den Dolder komt hard aan bij collega-brandweermannen in het hele land. Condoleances stromen binnen voor de man die een val van vier meter in een liftschacht niet overleefde. "Het korps is ontzettend aangeslagen", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht.

Vanwege de privacy van de familie wil de Veiligheidsregio nu nog niet veel kwijt over de gebeurtenis. "We gunnen nu iedereen de rust om dit te verwerken. Het is ontzettend verdrietig en het komt hard aan."

Volgens berichten op sociale media gaat het om een jonge man. Hoe de brandweerman precies in de liftschacht kon vallen, wordt nog onderzocht. Het slachtoffer was afgegaan op een melding van wateroverlast in een wooncomplex. De Arbeidsinspectie gaat onderzoek doen naar het dramatische ongeluk van de brandweerman die als vrijwilliger in dienst was van brandweerkorps Den Dolder.

Op sociale media stromen de steunbetuigingen binnen. "Woorden schieten tekort. Alle collega's, vrienden en familie veel sterkte toegewenst"; schrijft een collega-brandweerman. "Geen woorden voor, een gitzwarte dag voor korps Den Dolder en andere korpsen die aanwezig waren." Een ander schrijft: "Met een minder naar huis, onvoorstelbaar en de grootste nachtmerrie van ons allemaal."

De brandweer Zuilen, waar het slachtoffer tot voor kort vrijwilliger was, schrijft op de Facebookpagina dat de komende dagen de vlag op hun post halfstok zal hangen. 

 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brandweerman komt om bij arbeidsongeval in Den Dolder

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore