Felle kritiek op bruiloft

Grapperhaus: 'Butsen overgehouden aan huwelijksaffaire'

21 november 2020 08:20 Aangepast: 21 november 2020 11:16
Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zegt dat hij 'als persoon wel wat butsen' heeft overgehouden aan alle commotie rondom zijn bruiloft. "Ik heb een paar flinke tikken gekregen vanwege het feit dat het niet goed is gegaan op mijn huwelijk", zegt hij tegen De Telegraaf.

De minister kwam eind oktober in opspraak omdat de coronaregels tijdens zijn bruiloft werden geschonden. Er verschenen foto's van Grapperhaus knuffelend met zijn schoonmoeder en er werd niet voldoende afstand gehouden. Grapperhaus betuigde eerder al spijt. 'Een minister moet altijd het goede voorbeeld geven', schreef hij in een brief. Ook doneerde hij 780 euro aan het Rode Kruis om zijn spijtbetuiging kracht bij te zetten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe foto's bruiloft Grapperhaus: 'Hij is gezagloos geworden'

De minister heeft er nooit aan gedacht om uit eigen beweging op te stappen. "Ik heb meteen gezegd dat ik mij in het parlement wilde verantwoorden. Ik vind ook echt dat de Tweede Kamer zich daarover moet uitspreken", zegt hij tegen de krant.

"Als de Tweede Kamer had gezegd: vriend, zo kan het niet verder, dan had ik dat zonder meer aanvaard. Maar gezien de crisissituatie zou het ook veel nadelen hebben gehad om - los van mijn persoon - op te stappen."

De minister kreeg een boete voor de overtredingen tijdens zijn bruiloft

De minister zegt de beslissing van het OM te respecteren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore