Zwaargewond

Overvallers slaan juwelier in Katwijk met hamer, 2 aanhoudingen

20 november 2020 19:35 Aangepast: 20 november 2020 20:22
Screenshot van een filmpje dat een van de omstanders maakte.

Een juwelier in het Zuid-Hollandse Katwijk is zwaargewond geraakt bij een gewapende overval. Twee overvallers sloegen hem tijdens de overval met een hamer op zijn hoofd.

Een omstander probeerde de juwelier te helpen, maar kreeg het wapen op zich gericht. De juwelier is naar het ziekenhuis gebracht. Later op de avond maakte de politie bekend twee mannen (22 en 27) uit Amsterdam te hebben aangehouden. De recherche onderzoekt of ze betrokken waren bij de overval.  

Gefilmd

Het gebeurde in de middag in het centrum van Katwijk. Meerdere mensen filmden de overval. Goed te zien is hoe twee jonge mannen die door hun mondkapje nauwelijks herkenbaar zijn, met geweld proberen de winkel binnen te dringen, omstanders bedreigen met een vuurwapen en uiteindelijk op een scooter vluchten.

Op andere beelden, die we hieronder niet laten zien, is te zien hoe kort daarvoor een man op een scooter komt aanrijden, terwijl een andere man al probeert de winkel binnen te komen. Enkele seconden later is te zien hoe de twee met grof geweld op iemand inslaan.   

De vermoedelijke daders gebruikten voor hun overval een gestolen scooter, die later werd teruggevonden. Op de vluchtroute zijn diverse kledingstukken van de overvallers gevonden.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore