Explosievenverkenner

Nog meer poederbrieven: een bij ziekenhuis Roermond, twee in Amsterdam

19 november 2020 12:38 Aangepast: 19 november 2020 21:29
Onderzoek bij het ziekenhuis in Roermond. Beeld © track88

Bij het Laurentiusziekenhuis in Roermond is vanmiddag een poederbrief bezorgd. Vandaag werden in Amsterdam ook op twee plekken poederbrieven aangetroffen. De teller staat nu op totaal 18 poederbrieven.

In Amsterdam heeft een explosievenverkenner van de politie een brief die aan de Prinsengracht werd bezorgd onderzocht, meldt de Amsterdamse stadszender AT5. De politie wil niets zeggen over de exacte locatie waar de brief is gevonden.

In de avond meldde de Amsterdamse politie dat er nog een brief was aangetroffen, deze keer aan de Van Baerlestraat. Aan die straat zitten bijvoorbeeld het Concertgebouw en het Stedelijk Museum. Bij wie de poederbrieven precies zijn bezorgd wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen.

De plekken waar tot nu toe poederbrieven zijn aangetroffen:

De plekken in Nederland waar poederbrieven zijn bezorgd. De plekken in Nederland waar poederbrieven zijn bezorgd.

Hotels en ziekenhuis

De afgelopen dagen zijn naar verschillende plekken in de hoofdstad, waaronder hotels en het OLVG West-ziekenhuis, poederbrieven gestuurd, negen stuks in totaal. Naar de afzender van de brieven wordt door de recherche onderzoek gedaan.

Niet alleen in Roermond en Amsterdam werden de afgelopen dagen poederbrieven gevonden, maar ook in Rotterdam, Utrecht, Amersfoort, Leusden en Best.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Aantal poederbrieven loopt op, verband nog onduidelijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore