Nederlands idee

Simpele uitvinding maakt draaien van coronapatiënten veel makkelijker

18 november 2020 08:56 Aangepast: 18 november 2020 08:57
De simpele uitvinding maakt het werk van verplegend personeel veel eenvoudiger. Beeld © Create4Care

Een supersimpele Nederlandse uitvinding maakt het draaien van coronapatiënten op de intensive care (ic) veel gemakkelijker. Het kleine plastic klemmetje voorkomt dat verpleegkundigen worstelen met een wirwar aan snoeren.

Het Erasmus MC in Rotterdam vroeg medewerkers een probleem te noemen waar ze op werkvloer tegenaan lopen. Twee jaar geleden opperde een verpleegkundige iets te doen aan alle snoeren en lijnen waarmee een patiënt op de ic verbonden blijft aan infuuspompen en monitoren. Die raken vaak in de knoop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Door deze Nederlandse app kunnen opgenomen coronapatiënten eerder naar huis

Het Create4Care-team van het ziekenhuis, dat onhandige producten wil verbeteren, bedacht een supersimpele oplossing. Een klein plastic klemmetje dat alle kabels bij elkaar houdt.

Belangstelling

De zogenoemde LineConnector verschijnt inmiddels op de markt. Vanuit meerdere Europese ziekenhuizen is er al interesse. Op de ic's van het Erasmus MC verschijnen volgende maand 7500 exemplaren.

Het Erasmus MC ontvangt volgende maand al 7500 exemplaren. Het Erasmus MC ontvangt volgende maand al 7500 exemplaren.

Het product komt goed van pas nu er in Nederland honderden patiënten met corona op de ic's liggen. Zij moeten regelmatig omgedraaid worden en verpleegkundigen worstelen dan 'meer dan ooit' met alle snoeren en lijnen. Dankzij het plastic klemmetje komt aan dat geworstel een einde.

"De LineConnector is een typische oplossing voor een probleem dat bij ons werd aangedragen door de werkvloer", vertelt een manager van het ziekenhuis.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore