Forse geldbedragen

'Corrupte havenarbeiders in Vlissingen helpen drugsbendes'

18 november 2020 00:27 Aangepast: 18 november 2020 16:22

In de haven van Vlissingen werken corrupte havenarbeiders die nauwe banden met drugscriminelen onderhouden. Zij smokkelen cocaïne die afkomstig is uit Zuid- en Midden-Amerika het haventerrein af. In ruil daarvoor krijgen ze forse geldbedragen.

Dat blijkt uit onderzoek van de politie en justitie, die de werkwijze van de havenarbeiders gisteravond in het tv-programma Opsporing Verzocht lieten zien.

Informatie doorspelen

Aan het eind van een werkdag verlaten de corrupte medewerkers het haventerrein met volle tassen, waarschijnlijk gevuld met drugs. Daarnaast zouden de medewerkers ook informatie doorspelen aan hun opdrachtgevers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mega-onderzoek naar cocaïnehandel haven Vlissingen, al 9 arrestaties

Begin deze maand werd in de haven nog 400 kilo cocaïne in beslag genomen, afkomstig van een schip uit Zuid-Amerika. In de afgelopen twee jaar is er in Vlissingen al ruim 12.000 kilo cocaïne in beslag genomen.

Dozen met bananen

Justitie denkt dat in werkelijkheid veel meer drugsladingen naar de haven van Vlissingen zijn gekomen. Vaak zaten de drugs verstopt tussen dozen met exotisch fruit zoals bananen en ananassen.

Hoewel justitie en politie in dit mega-onderzoek al twaalf verdachten hebben aangehouden, gaat de import van cocaïne nog steeds door. De politie vraagt daarom hulp van havenarbeiders die door drugscriminelen zijn benaderd, maar hier niet op in zijn gegaan.

Luxe levensstijl

Ook 'personen die opvallen vanwege een luxe levensstijl in combinatie met een modaal salaris' kunnen bij de politie worden gemeld. Dit kan ook anoniem.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Werknemers op Schiphol gepakt na smokkel van 102 kilo cocaïne

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore