Gezocht

Serieaanrander Alkmaar sloeg al ruim twintig keer toe

17 november 2020 20:46 Aangepast: 17 november 2020 20:56
Eén van de plekken in Alkmaar waar de serieaanrander toesloeg. Beeld © Politie

De politie in Alkmaar is op zoek naar een serieaanrander die sinds begin september vrouwen belaagt. Ruim twintig vrouwen hebben zich intussen gemeld die vermoedelijk slachtoffer van hem zijn geworden. De verdachte sloeg vanavond opnieuw toe, meldt het tv-programma Opsporing Verzocht.

De vrouwen die hij belaagde, waren meestal aan het wandelen of joggen. De aanrander zat op de fiets, benaderde hen van achteren en greep hen meestal bij de billen. Veel van de incidenten deden zich voor in het stadspark Rekerhout, maar ook in de omgeving van het Achtergeestpad bij de buurt Beverkoog.

Geen getuigen in de buurt

De politie surveilleert extra en heeft al herhaaldelijk oproepen gedaan, maar de aanrander blijft doorgaan. Hij zorgt er in de regel voor dat er geen getuigen in de buurt zijn, zegt de politie.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Vanavond rond 17.30 uur sloeg hij toe op een fietspad langs de Hertog Aalbregtweg op de route naar het park Rekerhout. Hij vergreep zich aan een 26-jarige vrouw die aan het hardlopen was.

Opoefiets

De man droeg een zwarte jas met capuchon en fietste weg in de richting van het NS-station Alkmaar-Noord. Ook bij een eerder incident ging hij in het zwart gekleed en droeg hij een zwarte capuchon om zijn gezicht te verbergen. Hij reed op een opoefiets.

Hij zou een lichte huidskleur hebben, tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en 1.80-1.95 meter lang.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore