Stikstofprotest

Boerenprotest bij Den Haag Centraal afgelopen, trekkers weer op pad

17 november 2020 08:48 Aangepast: 17 november 2020 12:02
Beeld © Robin Utrecht

Het boerenprotest op de Koekamp, bij station Den Haag Centraal, is afgelopen. Na het protest hebben meerdere trekkers het demonstratieterrein verlaten over het naastgelegen Malieveld.

Ze reden over het pas ingezaaide gras richting Benoordenhoutseweg, waar andere boeren hun trekkers hadden geparkeerd. Enkele boeren mochten naar het gebouw van het Kabinet van de Koning, bij de Hofvijver. Ze boden een brandbrief aan, waarin ze koning Willem-Alexander vragen om hulp tegen de stikstofregels.

In de ochtend hadden enkele boeren hun trekker op het Malieveld neergezet, terwijl dat niet mocht. De politie verrichtte twee aanhoudingen bij de demonstratie. Onduidelijk is waarom.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Daar zijn de boeren weer, wat willen ze (van de koning)?

Het Malieveld was vorig jaar beschadigd geraakt door twee grote boerenprotesten. Tractoren, vrachtwagens en pick-uptrucks trokken diepe sporen onder de bomen. Het grasveld zelf moest opnieuw ingezaaid worden. Dat werd hersteld op kosten van bedrijven uit de agrarische sector.

Er is veel politie aanwezig om de boeren te begeleiden. De weg naar de binnenstad van Den Haag is afgesloten met grote legervoertuigen. Veel boeren parkeren op de Benoordenhoutseweg om daarna te verzamelen op de Koekamp.

De boeren willen een trekkerdefilé langs paleis Huis ten Bosch in Den Haag houden. Daarna gaan ze naar het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel CBL in Leidschendam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore