Stiefdochter misbruikt

OM eist 6 jaar cel en tbs tegen Pascal P. in Zeeuwse misbruikzaak

16 november 2020 11:58 Aangepast: 16 november 2020 12:44
Rechtbanktekening van Pascal P. Beeld © ANP

Het OM eist zes jaar cel en tbs tegen Pascal P., hoofdverdachte van de misbruikzaak in Zeeland. P. zou de dochters van zijn vriendin seksueel misbruikt en uitgebuit hebben. De dochters werden veelvuldig gedrogeerd met slaapmiddelen, GHB en alcohol.

Eén van de dochters heeft verklaard dat zij vanaf haar zestiende honderden keren is misbruikt door vreemde mannen. Dat misbruik vond grotendeels plaats op een parkeerplaats bij de Kreekraksluizen in de gemeente Reimerswaal.

Parenclubs in België

Daar bracht P. zijn stiefdochter gedurende drie zomers naartoe, waarna zij door verschillende mannen misbruikt werd. Ook werd de dochter tientallen keren meegenomen naar parenclubs in België, waar ze gedwongen werd om seks te hebben, soms met meerdere mannen tegelijk. 

P. zou het meisje hebben gedrogeerd met GHB en slaappillen. Volgens de dochter, die nu 20 is, is zij zo'n driehonderd keer misbruikt. Deskundigen hebben geadviseerd P. tbs met dwangverpleging op te leggen. De man lijdt aan seksuele stoornissen, waaronder pedofilie, en het gevaar voor herhaling is volgens de deskundigen groot.

'Fysiek en geestelijk zwaar beschadigd'

"P. heeft de slachtoffers hun onschuld afgepakt en hen fysiek en geestelijk zwaar beschadigd", zei de officier van justitie ter onderbouwing van zijn eis. "Als ik het zelf niet allemaal gelezen zou hebben, zou ik het niet geloven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote zedenzaak in Zeeland: slachtoffer werd 'honderden keren misbruikt'

Het OM vervolgt ook P.'s vriendin, de 44-jarige Tanja D. uit Terneuzen. Zij zou het misbruik volop hebben gefaciliteerd en haar dochters niet hebben beschermd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore