In elkaar geslagen

Man in Goes mogelijk slachtoffer 'pedojagers'

15 november 2020 12:33
Archieffoto

Een man is in het Zeeuwse Goes is gisteravond mishandeld, mogelijk door pedojagers. Dat meldt de politie, die met een paar getuigen heeft gesproken.

Het slachtoffer werd op straat in elkaar geslagen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Onderzocht wordt wat zich precies heeft afgespeeld.

Eerder deze week kwam naar buiten dat de dood van een 73-jarige Arnhemmer het gevolg lijkt te zijn van 'pedojagers', burgers die op zoek zijn naar mannen die willen afspreken met minderjarigen.

Daniel is pedojager: 'We maken afspraakjes en pakken ze op'

"Kinderen zijn weerloos en het probleem is groter dan iedereen denkt in Nederland." Dat zegt Daniel, zelfbenoemd pedojager.

Politie en justitie riepen mensen eerder al op zich aan de wet te houden en te stoppen met de jacht op kindermisbruikers.

Belachelijk

Justitieminister Ferd Grapperhaus stelde dat het absoluut niet de bedoeling is dat mensen het heft in eigen handen nemen als iemand iets doet dat verboden is. "Dan ga je ermee naar de politie", was zijn boodschap.

Hij vindt het belachelijk dat het werkwoord 'pedojagen' inmiddels een begrip is geworden: "We leven niet in een cowboymaatschappij."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie maakt zich zorgen om toenemend aantal 'pedojagers'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore