80 boetes uitgedeeld

Politie stopt feest met 40-plussers in tent: 'Grimmige sfeer'

15 november 2020 10:17 Aangepast: 15 november 2020 15:57
Deze foto werd na het feestje door de politie op Facebook gezet. Beeld © Facebook

De politie heeft een einde moeten maken aan een feestje in Nieuw-Vennep. Dit keer ging het niet om jongeren, maar werden alleen maar 40-plussers aangetroffen. Zij lieten het feestje niet zonder slag of stoot bederven door de politie.

De politie Haarlemmermeer kreeg gisteravond meldingen van het feest. Op de bewuste plek zagen agenten een tent waar luide muziek uitkwam en daaromheen een hek, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws.

De agenten troffen 80 mensen aan in de tent, allemaal van boven de 40 en 50 jaar. De organisatoren waren een 49-jarige vrouw en een 51-jarige man uit Nieuw-Vennep.

Toen de agenten het feestje wilden stoppen, werd de sfeer grimmig, meldt de politie. Er moest zelfs assistentie worden ingeroepen van de marechaussee en de politie uit Lisse.

Er is niemand aangehouden, maar er zijn wel 80 boetes uitgedeeld. 

Dit kán absoluut niet! 

De burgemeester van Haarlemmermeer, tevens voorzitter van de veiligheidsregio, is niet blij met het feestje. "Dit kán absoluut niet! Onverantwoord voor de volksgezondheid in deze coronatijd en onacceptabel ten opzichte van onze horeca die om diezelfde reden gesloten moet blijven", schijft ze op Twitter.

De burgemeester zegt dat de organisatoren een flink hogere boete tegemoet kunnen zien. De politie voegt daar nog aan toe: "Hoewel we begrijpen dat deze maatregelen lastig zijn en we dergelijke gezelligheid missen doen wederom een dringende oproep. Doe het niet", schrijft de politie Haarlemmermeer op sociale media.

Elke week wel weer feestjes beëindigd

Elk weekend is het wel weer raak, maar meestal gaat het om jongeren, zoals in deze video twee weken geleden in Limburg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore