Plaats niet genoemd

Sinterklaas is aangekomen op Dieuwertje Blokkade

14 november 2020 12:32 Aangepast: 14 november 2020 15:32
Beeld © ANP

Sinterklaas is in Nederland. De goedheiligman en zijn gevolg kwamen iets na 12.00 uur aan in een niet nader genoemde plaats aan de (fictieve) Dieuwertje Blokkade.

Na zijn aankomst ging Sinterklaas direct door naar het Grotepietenhuis, waar hij de komende weken zal verblijven. Hij gaf daar een defilé, waar kinderen en burgemeesters uit verschillende plaatsen langskwamen met tekeningen en lekkernijen.

Magistraal

Sint noemde het 'magistraal' dat iedereen naar hem is gekomen nu hij dit jaar vanuit huis werkt. "Echt geweldig, al die kinderen en die tekeningen." Hij had een leuke boodschap voor alle kinderen in Nederland: "Vanavond mogen jullie allemaal je schoen zetten!" Hij zal die niet zelf vullen, dat doen de pieten, zei hij. "Ik werk vanuit huis."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vieren we sinterklaas dit jaar? 'Dit ga ik mijn kind niet afnemen'

Vanwege de coronamaatregelen werd niet vooraf bekendgemaakt waar Sinterklaas dit jaar zou aankomen. Maandag kwam hij tijdens het Sinterklaasjournaal aan in Zwalk, met burgemeester Mathijs van Nieuwkerk. Daarna lieten bijna alle burgemeesters weten dat hij ook bij hen welkom was. Het werd uiteindelijk de Dieuwertje Blokkade, omdat Dieuwertje Blok dit jaar voor de 20ste keer het Sinterklaasjournaal presenteert.

Alternatieven

In veel andere plaatsen worden alternatieven georganiseerd voor de lokale intocht, van speciale sinterklaasfilms tot livestreams waarin kinderen Sinterklaas en zijn pieten kunnen volgen.

Zet de schoen maar klaar, Sinterklaas is weer in het land

Geen volle kades, maar een sint die meteen naar het Grotepietenhuis vertrok. Daar kwamen verschillende burgemeesters met een groepje kinderen langs om tekeningen en lekkernijen naar de goedheiligman te brengen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore