Landelijke intocht

Sinterklaas komt vandaag op geheime locatie aan

14 november 2020 08:33 Aangepast: 14 november 2020 08:34
Sinterklaas bij de intocht in Zaanstad vorig jaar. Beeld © ANP

Sinterklaas komt vandaag weer aan in het land. Maar waar de goedheiligman en zijn gevolg voet aan wal zetten, is nog de vraag. Om te voorkomen dat er te veel mensen bij elkaar komen, is de locatie dit jaar niet vooraf bekendgemaakt.

De aankomst is te zien in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal om 12.00 uur op NPO 3. De afgelopen week werd volop gespeculeerd over de plek waar de sint en zijn pieten het land binnenkomen.

Fictieve dorpje Zwalk

In de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal werd gesproken over het fictieve dorpje Zwalk, waar Matthijs van Nieuwkerk de rol van burgemeester op zich nam. Later in de week bleken bijna alle plaatsen in het land een optie, toen tientallen burgemeesters in de uitzending meldden dat Sinterklaas welkom is in hun gemeente.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe vertel je kinderen dat Sint dit jaar niet langskomt? 'Ze begrijpen meer dan je denkt'

Ook waren er op diverse plekken opnames voor het Sinterklaasjournaal. De NTR, die het programma uitzendt, wilde vooraf niets verklappen. Naast de landelijke intocht besteden gemeenten op allerlei manieren aandacht aan de aankomst van de sint. Zo zijn er speciale films gemaakt of is Sinterklaas lokaal via een livestream online te volgen.

Sinterklaasintocht op film: 'Cadeautjes komen er gewoon'

Dit jaar zal het sinterklaasfeest er door corona anders uitzien. De meeste steden hebben hun intocht helemaal afgelast, maar Arnhem bedacht iets anders. Ter vervanging van de intocht komt er een film: 'De geheime intocht van Sinterklaas'.
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore