Misbruik

Grote zedenzaak in Zeeland: slachtoffer werd 'honderden keren misbruikt'

13 november 2020 12:38 Aangepast: 13 november 2020 18:39
Archieffoto. Beeld © ANP

De rechtbank in Middelburg buigt zich vandaag over een heftige zedenzaak rond een Zeeuws stel. De man, Pascal P., zou de dochters van zijn vriendin seksueel misbruikt en uitgebuit hebben. Eén van de dochters heeft verklaard dat zij vanaf haar zestiende honderden keren is misbruikt door vreemde mannen.

Dat misbruik vond grotendeels plaats op een parkeerplaats bij de Kreekraksluizen in de gemeente Reimerswaal. Daar bracht P. zijn stiefdochter gedurende drie zomers naartoe, waarna zij door verschillende mannen misbruikt werd.

Ook werd de dochter tientallen keren meegenomen naar parenclubs in België, waar ze gedwongen werd om seks te hebben, soms met meerdere mannen tegelijk. P. zou het meisje hebben gedrogeerd met GHB en slaappillen. Volgens de dochter, die nu 20 is, is zij zo'n driehonderd keer misbruikt.

'Mijn moeder wist het gewoon'

Het slachtoffer is volgens haar verklaring vanaf haar achtste levensjaar seksueel misbruikt door P. Op zeker moment zou dit misbruik dagelijks hebben plaatsgevonden.

Ook Tanja D., de moeder van de meisjes, staat voor de rechter, omdat zij het jarenlange misbruik zou hebben toegestaan.  "Mijn moeder wist het gewoon", aldus de verklaring van het slachtoffer. "Ze heeft gezegd dat ze er niks aan kon doen om het tegen te gaan. Ze vond het niet leuk." De vrouw zou ook enkele malen mee zijn gegaan naar de parenclubs.

Het Openbaar Ministerie verdenkt P. tevens van seksueel misbruik van twee andere meisjes, onder wie een vriendinnetje van een van de dochters.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore