Politie zoekt daders

Man ernstig mishandeld in bijzijn van dochter (10): 'Voel m'n benen niet'

10 november 2020 21:15 Aangepast: 10 november 2020 21:17
De man sprak vanuit het ziekenhuis met Opsporing Verzocht. Beeld © Opsporing Verzocht.

Een man is bij het Limburgse Nuth op 1 november zo ernstig mishandeld, dat hij nog altijd deels verlamd op de intensive care ligt. "Ik heb geen gevoel in mijn benen."

De man was met zijn 10-jarige dochter onderweg van een manege in Nuth naar hun huis in Brunssum toen drie jongens hem op de weg afsneden. De man seinde met lichtsignalen, haalde de mannen in en liet ze stoppen door af te remmen. "Niet om ruzie te maken of te slaan, maar om verhaal te halen", zegt hij tegen het programma Opsporing Verzocht.

Kan jaar duren

De man werd vervolgens meerdere keren geslagen. Hij raakte bewusteloos en werd voor de ogen van zijn dochter nog een paar keer in zijn gezicht geslagen. Hij zegt dat het volgens zijn arts wel een jaar kan duren voordat ze erachter komen welke lichaamsdelen hij nog zal kunnen gebruiken.

De plek van de mishandeling. De plek van de mishandeling.

Eén van de jongens is inmiddels aangehouden, maar twee van hen zijn nog spoorloos. Ze zouden allebei een lichte huidskleur hebben, tegen de 20 jaar oud zijn en met een lokaal accent spreken. Eén van de twee zou donkerblond haar hebben.

N300 richting Hoensbroek

De mishandeling gebeurde tussen 14.15 en 15.00 uur op de N300 richting Hoensbroek. De politie vraagt mogelijke getuigen zich te melden, vooral als ze de ruzie hebben gefotografeerd of gefilmd of als ze zijn langsgereden en dashcamopnamen hebben gemaakt.

De man zelf wil vooral heel graag weer voor zijn dochter kunnen zorgen, laat hij weten aan Opsporing Verzocht. "Ik kan mijn werk niet meer doen, ik ben alleenstaande vader. Ik probeer alles te doen voor mijn dochter en hoop dat er snel weer verbetering is. Dat ik me in een rolstoel voort kan bewegen, en misschien later weer autorijden om mijn dochter naar de manege te kunnen brengen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore