Opmerkelijk advies

Gemeente Amsterdam: geef kind geen snoep, maar spruitjes met Sint Maarten

09 november 2020 11:24 Aangepast: 10 november 2020 06:27
Kinderen gaan langs de deuren in Haarlem (Archieffoto) Beeld © ANP

Het is bijna Sint Maarten, de dag waarop duizenden kinderen met lampionnen langs de deuren gaan voor snoep. Vanwege de coronacrisis adviseert de gemeente Amsterdam om Sint Maarten dit jaar thuis te vieren. En ze komt met nog een opmerkelijk advies: geef uw kind geen snoep, maar spruitjes.

Dat staat te lezen op de site van de gemeente. Daarin adviseert ze Amsterdammers om Sint Maarten dit jaar op een veilige manier te vieren.

Iets gezonds

"Laat uw kind liedjes aan uw eigen voordeur zingen. Gewoon, voor ú. Beloon dat met een snoepje, of 'iets gezonds' natuurlijk! Spruitjes bijvoorbeeld", schrijft de gemeente. "Net wat u het beste vindt. Want dit jaar heeft u dat helemaal zelf in de hand."

Het spruitjesadvies kan op veel reacties rekenen:

Spelletje

Behalve het advies om kinderen spruitjes te geven aan de deur in plaats van snoep, zijn spruitjes ook goed te gebruiken in een spel, meldt de gemeente. Bijvoorbeeld bij 'snoepjesmemory'. "Dit spel kunt u ook spelen met bijvoorbeeld tomaten, worteltjes, radijsjes, of spruitjes", schrijft de gemeente. "We zeiden al: dit jaar heeft u dat allemaal zelf in de hand."

De gemeente heeft inmiddels ook gereageerd met een tweet. "De spruitjes waren inderdaad een advies met knipoog – dat helaas niet zo door iedereen werd begrepen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe krijg je je spruiten aan de spruitjes? 'Paarse spruit is zoeter'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore