Zwaargewond

Leerlingen Nijmegen zien docent van brug vallen bij les abseilen

05 november 2020 17:01
De Maldensebrug bij Malden, onder Nijmegen. Beeld © Street View

Leerlingen van Helicon, een Nijmeegse vmbo-school, zijn gisteren getuige geweest van een ernstig ongeluk met een docent. Tijdens een les abseilen maakte de leerkracht een val van zeker acht meter van de Maldensebrug bij Malden, onder Nijmegen. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar maakt het intussen beter.

De docent geeft outdoorlessen, een keuzevak voor vierdejaars leerlingen. Daarbij hoort ook klimmen en abseilen. Een woordvoerder van de school omschrijft de docent als een ervaren outdoorspecialist. Hij geeft de lessen al vijftien jaar en heeft zelf 45 jaar klimervaring.

Als laatste van de brug

De leerkracht liet zich als laatste van de brug zakken toen het misging. Twaalf leerlingen en een medewerker zagen het gebeuren. Ze zijn na het ongeluk op school opgevangen.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Hij heeft intussen zelf aan collega's en leerlingen kunnen laten weten dat het weer wat beter met hem gaat, zegt de woordvoerder van de school. "In de loop van de avond kregen we de eerste berichten dat het gelukkig de goede kant opging. We zijn enorm opgelucht dat hij het nog kan navertellen."

Klimmateriaal

De aandacht van de school gaat in het bijzonder uit naar de leerlingen en de medewerker die het ongeluk hebben zien gebeuren. Het ongeluk wordt behandeld als een arbeidsgerelateerd incident, zegt de woordvoerder. De Inspectie SZW (de voormalige arbeidsinspectie) onderzoekt de toedracht. Mogelijk is iets misgegaan met het klimmateriaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrijspraak voor 'musketier' die per ongeluk vrouw verwondde:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore