Ga naar de inhoud
Frontale botsing

Vrouw (34) overleden bij ongeluk, bestuurder Albert Heijn-bus onder invloed

Beeld © Mizzle Media/Michel van Bergen

Een 34-jarige vrouw uit Almere is gisteren om het leven gekomen nadat ze met haar auto in botsing was gekomen met een Albert Heijn-bezorgbus in het Noord-Hollandse Velsen-Zuid. De 31-jarige bestuurder van de bestelbus bleek onder invloed van drugs.

Het ging gistermiddag rond 15.00 uur mis op de Amsterdamseweg (N202). De auto en de bestelbus reden frontaal tegen elkaar aan. 

In de auto zat nog een tweede inzittende. Deze 22-jarige man raakte door het ongeluk bekneld en moest worden bevrijd door de brandweer. Daarna is hij met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

Celstraf
Lees ook:
Celstraf voor man die onder invloed 15-jarige maaltijdbezorger doodreed

De 31-jarige bestuurder van de bestelbus, een man uit Amsterdam, en zijn passagier, een 27-jarige man uit Krommenie, raakten lichtgewond. Ook zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Drugs

De politie heeft bij de bestuurder van de bestelbus een speekseltest afgenomen. Deze bleek positief op het gebruik van drugs. De man is vervolgens meegenomen naar het politiebureau en moest daar een bloedproef ondergaan. Het bloedmonster wordt momenteel onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Zijn rijbewijs is afgepakt.

Het is nog onduidelijk of de bestuurder van de bestelbus ten tijde van het ongeluk aan het werk was. Albert Heijn kon die vraag nog niet meteen beantwoorden.