Ga naar de inhoud
Inval in trein

Twee verdachten opgepakt op Utrecht Centraal, treinverkeer hervat

De Dienst Speciale Interventies (DSI) op Utrecht Centraal. Beeld © ANP

De politie heeft twee verdachten opgepakt op Utrecht Centraal. Waarvan zij precies verdacht worden is nog onduidelijk, maar vanavond werd het Centraal Station van Utrecht ruim een uur lang ontruimd. Volgens de politie deed 'een persoon in een trein zorgelijke uitspraken'. Inmiddels is het station weer vrijgegeven.

Een arrestatieteam zou een inval gedaan hebben in een trein die zou vertrekken. Ooggetuigen meldden dat de hele trein werd uitgekamd.

Politie
Lees ook:
Politie kamde trein uit op Utrecht CS: 'Rustig blijven en handen omhoog'

Er was zeker een uur lang geen treinverkeer mogelijk van en naar het station. Treinen die onderweg waren naar Utrecht Centraal,  stopten op een ander station. Inmiddels komt het treinverkeer weer op gang. 

'Verdachte situatie' 

Op Twitter schreef de NS eerder dat er sprake zou zijn van een bommelding, maar dat bericht werd later ingetrokken. De politie meldde eerder vanavond dat er sprake was van een verdachte situatie, en dat er inmiddels twee verdachten zijn opgepakt. 

Ooggetuige: 'De hele trein werd uitgekamd'

Reiziger Annette zat vanavond in de trein naar Den Haag, vertelt ze aan RTL Nieuws. "Maar we reden maar niet weg. Ineens zag ik twee politieagenten de trein inkomen, die hebben de hele trein uitgekamd. Na een tijdje kwamen ze terug onze coupé in en riepen: iedereen moet eruit, jullie kunnen de trein hier tegenover pakken."

Daar zijn Anette en haar medereizigers toen ingestapt, maar ook die trein vertrok niet. "We zaten al zo'n 50 minuten in de trein, toen er werd omgeroepen dat er sprake was van een technische storing. Maar toen zagen we ineens dat er op de informatieborden op de perrons in het rood de mededeling stond dat iedereen op last van de politie het station onmiddellijk moest verlaten."

Dat zorgde bij enkele medepassagiers voor onrust. "Een vrouw zag ineens zwaarbewapende mannen op het perron, en raakte een beetje in paniek. Maar toen gingen de deuren open en moesten we met zijn allen de trein via de voorkant verlaten. Er werd niemand gecontroleerd toen we naar buiten liepen."

Op Twitter worden filmpjes gedeeld van het arrestatieteam dat terplaatse is:

Ook de gemeente Utrecht heeft inmiddels op het incident gereageerd: