Ga naar de inhoud
Politie neemt maatregelen

Rotterdamse docent bedreigd door leerlingen om spotprent

Het Emmauscollege in Rotterdam. Beeld © Google Streetview

Een docent van het Emmauscollege in Rotterdam-Oosterflank is bedreigd nadat een foto van een spotprent die in een van de lokalen heeft gehangen, viral ging op Instagram. De politie neemt de dreiging zeer serieus.

Dat zegt een woordvoerder van de politie Rotterdam tegen RTL Nieuws. Volgens de politie zijn de bedreigingen afkomstig van één of meerdere leerlingen van de school. De politie neemt naar eigen zeggen 'zichtbare en onzichtbare maatregelen'.

'Context verdwenen'

In een brief aan de ouders heeft de schoolleiding de situatie vandaag uitgelegd "Er is helaas ophef ontstaan over een spotprent (winnaar van de Inktspotprijs 2015) die in een lokaal heeft gehangen", zo staat in de brief, meldt RTV Rijnmond. 

Volgens de schoolleiding hebben enkele leerlingen hier aanstoot aan genomen, een foto gemaakt en die op sociale media gedeeld, Die is vervolgens viraal gegaan. Daarover werd op sociale media heftig gereageerd. De cartoon is van cartoonist Joep Bertrams en handelt over de aanslag op Charlie Hebdo.

Onthoofde
Lees ook:
Onthoofde Samuel Paty (47) werd gezien als een gedreven en betrokken leraar

"Op de foto is de context waarin de spotprent hangt volledig verdwenen", stelt de schoolleiding in de brief. "Het gevolg is dat er bedreigingen in de richting van collega's zijn geuit. Deze bedreigingen vinden we onacceptabel."

Onthoofding Franse leraar

Het Nederlandse onderwijs stond maandag nog stil bij de moord op de Franse leraar Samuel Paty. Hij werd twee weken geleden onthoofd, nadat hij in zijn klas spotprenten van de profeet Mohammed had gebruikt in een les over vrijheid van meningsuiting.

Het Emmauscollege besteedde hier gisteren ook aandacht aan. De rector zou via de intercom gezegd hebben dat de school een plek moet zijn waar in vrijheid en veiligheid gewerkt kan worden, meldt RTV Rijnmond.

Volgens de regionale omroep is de school geschrokken van alle ophef. "We stellen alles in het werk om onze school voor iedereen een veilige plek te laten blijven, zodat de leerlingen morgen in alle rust naar school kunnen."

Docent
Lees ook:
Docent maatschappijleer na onthoofding Frankrijk: 'Kan ook mij gebeuren'