Bizar ongeluk

Bestuurder Spijkenisse vrijgelaten, berging metro morgen verder

02 november 2020 19:46 Aangepast: 02 november 2020 20:00
Het metrostel balanceert op het kunstwerk. Beeld © ANP / Robin Utrecht

Het bergen van de metro die afgelopen nacht bij station De Akkers in Spijkenisse door een stootblok is geschoten, gaat morgenochtend verder. Rond 6.30 uur wordt begonnen met het aanbrengen van hijsstroppen om het metrostel dat ongeveer 10 meter boven de grond hangt, meldt de veiligheidsregio.

Het metrostel belandde op een kunstwerk: de staart van een walvis. In de metro zaten geen passagiers.

Bestuurder verhoord

De bestuurder is niet gewond geraakt en heeft het voertuig zelfstandig kunnen verlaten. Hij is door de politie verhoord en naar huis gezonden. Zodra het metrostel naar beneden is getakeld, beginnen de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de politie met het onderzoek naar de oorzaak van het voorval, meldt de veiligheidsregio.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Cliffhanger' metro Spijkenisse haalt ook buitenlandse media: 'Verhaal met staart(je)'

Specialisten van een kraanbedrijf, de gemeente en de RET hebben een plan opgesteld om het metrostel veilig te verwijderen. De gemeente is bezig met het weghalen van struiken, het rooien van vier bomen en het tijdelijk dempen van een sloot in de buurt van het station. Ook komen er rijplaten om ruimte te maken voor een kraan die het metrostel moet weghalen.

De veiligheidsregio heeft mensen opgeroepen hulpverleners de ruimte te geven en niet naar de plek te komen waar de metro door het stopblok is geschoten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore