Ga naar de inhoud
'Tail to tell'

'Cliffhanger' metro Spijkenisse haalt ook buitenlandse media: 'Verhaal met staart(je)'

Het metrostel balanceert op het kunstwerk. Beeld © ANP / Robin Utrecht

De 'cliffhanger' van de doorgeschoten metro op station De Akkers in Spijkenisse is ook internationaal niet onopgemerkt gebleven.

Vannacht knalde in Spijkenisse een metro met flinke vaart door een stopblok. Het voertuig kwam daardoor metershoog boven een straat en het water te hangen, bungelend op een kunstwerk van een walvis.

Washington Post

Ook de buitenlandse pers kreeg al snel lucht van het incident. Zo kopt de Washington Post: 'Wat een geluk: Nederlands walvisstaartbeeld vangt trein op'. Het blijft overigens bij een opsomming van de feiten, zonder foto's of video van het spectaculaire ongeluk.

Metro knalt door stootblok in Spijkenisse en eindigt op kunstwerk

00:37
Een machinist in Spijkenisse is met zijn metro dwars door een stootblok gereden. Het metrostel zou 10 meter naar beneden zijn gestort als er niet uit onverwachte hoek redding was gekomen.

Staart(je)

Ook de Britse Daily Mail is de opmerkelijke gebeurtenis niet ontgaan. 'Quite a tail to tell', is de schier onvertaalbare kop op de website. Misschien komt de vertaling 'Verhaal met een staart(je)' nog het dichtst in de buurt.

Bij het Mail-artikel foto's van het incident, waarbij overigens geen slachtoffers vielen. De machinist wist zichzelf uit zijn benarde situatie te redden.

De Britse krant The Guardian brengt het nieuws met de kop 'Walvisbeeld voorkomt dat Nederlandse trein in het water stort'.

Euronews

Ook door Euronews is het ongeluk opgepakt: 'Ontspoorde Nederlandse metro aan ramp ontkomen door walvisstaartsculptuur', is hier de kop.

Belgische media

En Belgische media laten zich eveneens niet onbetuigd: 'Metro schiet door stopblok en hangt op tien meter hoogte nabij Rotterdam', schrijft Het Nieuwsblad. Ook door Het Laatste Nieuws is het ongeluk opgepakt.

Metro
Lees meer
Metro knalt door stopblok bij Spijkenisse: bungelt over rand