Tuana Remmers

Drie maanden oude baby uit Maastricht vermist

01 november 2020 17:32 Aangepast: 01 november 2020 21:08
Tuana moest op bevel van de rechtbank uit huis worden geplaatst. Beeld © Politie

De politie is op zoek naar de drie maanden oude Tuana Remmers uit Maastricht. Het meisje werd op 22 oktober als vermist opgegeven.

Tuana moest op bevel van de rechtbank uit huis worden geplaatst. Wat daar de reden voor is, wil de politie niet zeggen.

Ernstige zorgen

Wel wil de politie zeggen dat er ernstige zorgen zijn over het welzijn van het meisje. De zoektocht heeft tot nu toe onvoldoende opgeleverd, daarom wordt het bericht nu naar buiten gebracht. De politie vraagt iedereen die iets weet over de verblijfplaats van Tuana contact op te nemen.

De moeder van het meisje zegt tegen het AD dat Tuana 'helemaal niet in gevaar' is. "Mijn meisje wordt perfect verzorgd." Volgens haar is het kind in Turkije, bij familie van haar huidige vriend, en is ze verbaasd dat de politie dit bericht naar buiten heeft gebracht. Ook zegt ze al jaren problemen te hebben met jeugdbescherming en de politie. Wat de reden is dat de rechtbank heeft bevolen het kind uit huis te plaatsen, 'kan ze vanwege de emoties niet zeggen'.

Dringende oproep

De politie zegt tegen de krant niet inhoudelijk in te kunnen gaan op de zaak. Maar als het klopt dat het meisje in Turkije is, dan doet de politie een 'vriendelijke doch dringende oproep' om het kind terug naar Nederland te brengen. "Het kind wordt vermist."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore