Ga naar de inhoud
In brandwondencentrum

Baby gewond door vuurwerk in wandelwagen Breda

Beeld © Getty Images

Een baby van 4 maanden oud is gisteren gewond geraakt toen er vuurwerk in de kinderwagen belandde waarin het kind zat.

Gistermiddag rond 13.15 uur waren drie kinderen in leeftijden tussen 4 en 12 jaar, licht vuurwerk aan het afsteken in de Willem van Heesstraat in Breda.

Kind in brandwondencentrum

Toen een stel met een baby in de kinderwagen voorbij liep, belandde een van de klappertjes in de kinderwagen en explodeerde. Daarbij raakte het kind gewond. De baby ligt nu in het brandwondencentrum in Rotterdam.

Het vuurwerk dat werd afgestoken, is kindervuurwerk, zegt de politie. Dat is het hele jaar door verkrijgbaar en ook afsteken mag het hele jaar door.

'Echt een ongeluk'

De moeder van de kinderen die het afstaken, zegt tegen Omroep Brabant dat ze daar toestemming van haar voor hadden. Zodra de kinderen het stel met de kinderwagen zagen, zouden ze zijn gestopt met afsteken, maar net daarvoor hadden ze nog een spinner omhoog gegooid, verder dan de bedoeling was, en die is in de kinderwagen terechtgekomen. "Echt een ongeluk." 

De politie doet onderzoek naar het incident. De moeder heeft contact met de ouders van de baby en zegt hen hulp te hebben aangeboden.