Feestje op boot

Tien agenten in quarantaine nadat feestvierder besmet blijkt

31 oktober 2020 09:09
Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Tien agenten zitten in quarantaine nadat de politie vorige week moest ingrijpen bij een illegaal feest op een boot in Alblasserdam (Zuid-Holland). Een van de feestgangers blijkt besmet met het coronavirus, waardoor de tien politiemensen nu thuis zitten.

Twee agenten gingen die vrijdag af op het feest op de boot. De feestvierders weigerden het feest te beëindigen en gooiden met glazen en stoelen naar de agenten, die daarbij lichtgewond raakten. Ze moesten versterking oproepen, waarna het feest kon worden beëindigd.

'Volstrekt onaanvaardbaar'

Loco-burgemeester Peter Verheij heeft er geen goed woord voor over. "Volstrekt onaanvaardbaar wat hier heeft plaatsgevonden! Dit had nooit mogen gebeuren. Een zeer wrange nasleep ook nog. Sterkte voor onze agenten van de politie en families die nu tegen wil en dank in quarantaine zitten", laat hij op Twitter weten.

Ook de districtschef Zuid-Holland-Zuid is boos. "Agenten stappen naar voren om de samenleving te beschermen en uitvoering te geven aan maatregelen. Het gedrag van de aanwezigen op het schip paste daar op geen enkele wijze in. Schandalig wat daar plaatsvond", zegt hij tegen het AD.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bezoeker van illegaal feest in Hilversum: 'Snap dat mensen het onverantwoordelijk vinden'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore