Ga naar de inhoud
Hoge temperaturen (voor oktober)

Warm en nat weekend op komst, maandag lokaal 20 graden

Beeld ter illustratie. Beeld © iStock

Een mooie uitsmijter zo aan het eind van oktober. Het regent, miezert en waait, maar koud is het niet. Vandaag en ook dit weekend kan je de winterjas thuislaten: de temperaturen kunnen oplopen tot 17 graden.

"Morgen is het warm, met zon en worden temperaturen verwacht van rond de 16 of 17 graden. Pas in de avond gaat het regenen", zegt meteoroloog bij Buienradar Maurice Middendorp.  

Na
Lees ook:
Na regen komt (komend weekend) zonneschijn

"In de ochtend is er nog een beetje bewolking, maar daarna komt de zon vanuit het zuiden ons land binnen", zegt Middendorp. Zondag blijft het zacht, al kunnen we dan wel regen verwachten. "En een stevige wind. Die blijft tot maandag."

20 graden

Maandag wordt het ook nog lekker warm voor de tijd van het jaar: ondanks de regen en bewolking, kan het lokaal in Limburg 20 graden worden. "Maar zonder zon", tempert Middendorp de verwachtingen.

Spanje mag weer naar buiten: 'Binnen zag ik de zon niet eens'

01:32
Eerder maakten wij deze video over Spanje, waar de Spanjaarden na zeven weken lockdown weer een aantal uur naar buiten mochten.

De reden dat het nu nog zo warm is, heeft te maken met de warme lucht uit Spanje die onze kant opkomt. "De oorzaak is de wind uit het zuiden. Het zijn hoge temperaturen, zeker voor oktober", zegt Middendorp. Deze warme dagen behoren dan ook tot de uitzonderlijke gevallen.

Dinsdag wordt het een stuk frisser. "Het wordt dan rond de 11 of 12 graden, met wat zon erbij. Eind volgende week worden dezelfde temperaturen verwacht, met een mooi zonnetje en weinig wind."

Storm
Lees ook:
Storm op komst: het stille oktoberweer is na vandaag even voorbij