Minderjarige verdachten

Vijf aanhoudingen na dodelijke mishandeling 73-jarige man Arnhem

29 oktober 2020 20:03 Aangepast: 29 oktober 2020 21:40
Forensisch onderzoek op de plek waar de mishandeling plaatsvond. Beeld © Persbureau Heitink

De politie in Arnhem heeft vijf mensen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van een 73-jarige man. Hij overleed in het ziekenhuis nadat hij gisteravond op straat was mishandeld.

Volgens de politie gaat het bij de verdachten om een achttienjarige jongen uit Rozendaal en vier minderjarigen uit Rozendaal, Westervoort en Arnhem.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oudere man zwaar mishandeld in Arnhem, politie zoekt 5 daders

Het is nog niet bekend wat er precies gebeurd is en wat het motief van de mishandeling was. De politie gaat de jongens de komende dagen verhoren over de toedracht.

'Afgrijselijke, monsterlijke misdaad'

De politie startte woensdagavond direct een uitgebreid onderzoek in het Arnhemse Spijkerkwartier en deed een oproep via Burgernet. Het vijftal is donderdag aan het eind van de middag opgepakt. De politie zegt in deze fase verder geen informatie te verstrekken over het onderzoek.

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem noemt de fatale mishandeling 'een afgrijselijke, monsterlijke misdaad, die grote impact heeft op de Arnhemse samenleving'.

 

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Marcouch had vanavond lof voor het werk van de politie: "Hulde voor het zeer kordate en effectief optreden van politie en OM. Met de aanhouding van de vijf minderjarige verdachten wordt de in en in trieste misdaad nog tragischer dan het al is. Wat een afschuwelijk groot verlies, wat een afschuwelijk groot verdriet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore