Vakantie voorbij

Koning voor het eerst weer in openbaar na vakantierel, waar hij niets meer over zegt

29 oktober 2020 13:52 Aangepast: 29 oktober 2020 13:54
De koning in gesprek met het ziekenhuispersoneel Beeld © Sander Paulus

De koning heeft zich vandaag voor het eerst weer in het openbaar laten zien na de vakantierel, bijna twee weken geleden. Hij bezocht het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) Westeinde waar hij sprak met artsen, verpleegkundigen en laboranten op de corona-afdelingen. Er werd met geen woord meer gerept over de omstreden vakantie.

Koning Willem-Alexander zag tijdens zijn bezoek met eigen ogen hoe in ziekenhuizen wordt gevochten tegen het coronavirus. De koning hoorde onder meer welke lessen zijn getrokken uit de eerste golf van de coronapandemie.

Sprak met artsen

De koning sprak met artsen, verpleegkundigen en laboranten op de corona- en radiologie-afdelingen van het ziekenhuis. Hij kreeg te horen dat de werkbelasting in de tweede golf niet alleen hoog is op de intensive care. 

Bij het bezoek was ook pers uitgenodigd. Maar over de vakantierel zei de koning niets, merkte Koninklijkhuis Huis-verslaggever Sander Paulus op.

Koning in de hal van het ziekenhuis. Koning in de hal van het ziekenhuis.

Omstreden vakantie 

Bijna twee weken geleden kwam de koning onder vuur te liggen nadat bekend was geworden dat hij met zijn gezin op vakantie naar Griekenland was gegaan, juist nu Nederlanders het advies krijgen om thuis te blijven.

De familie besloot na alle kritiek de vakantie af te breken. Vijf dagen later kwam het koningspaar met een excuusvideo. "Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben", zei de koning. Ook liet het koningspaar weten dat zij zich blijven inzetten om het coronavirus eronder te krijgen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Met unieke boetedoening koning lijkt vakantierel ten einde

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore