Man van 31 opgepakt

Vermiste Celine (15) zat in woning Den Haag: 'Zielsgelukkig dat ze terecht is'

29 oktober 2020 10:54 Aangepast: 29 oktober 2020 11:02
Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

De 15-jarige Celine uit het Brabantse Berghem is rond middernacht gevonden in een woning in Den Haag. Een 31-jarige Hagenaar is opgepakt in verband met haar vermissing, meldt de politie. "We zijn zielsgelukkig, opgelucht en ongelooflijk blij dat Celine weer veilig is", laat de familie aan RTL Nieuws weten.

Nu Celine weer veilig terug is, vraagt de familie in een verklaring om rust en privacy om de afgelopen dagen in alle rust te kunnen verwerken. "Aan iedereen wordt daarom ook gevraagd om dat te respecteren", schrijft de familie in een verklaring.

De familie schrijft verder: "We begrijpen dat er veel vragen zijn, maar we vragen iedereen om - ook in het belang van Celine - te blijven bij de feiten en het verdere onderzoek van de politie verder af te wachten."

Amber Alert

Celine was sinds vorige week vrijdag vermist. Op 25 oktober is er een Vermist Kind Alert uitgestuurd en gisteren rond 19:00 uur stuurde de politie een Amber Alert uit. "Zij verkeert mogelijk in levensgevaar en is mogelijk in zorgwekkend gezelschap", schreef de politie. 

Een Amber Alert is een landelijk waarschuwingsbericht dat wordt uitgestuurd wanneer de politie vreest voor het leven van een ontvoerd of vermist kind. Een Amber Alert wordt 1 à 2 keer per jaar ingezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vermiste Celine (15) ongedeerd gevonden, verdachte aangehouden

'Ze is veilig'

De familiewoordvoerder laat weten dat de tiener veilig en in goede gezondheid is aangehouden. "Verdere details willen we niet kwijt. Dat is ook voor latere zorg en dat is ook aan de politie, ook in verband met het onderzoek."

De politie laat weten in de loop van de dag met verdere details naar buiten te komen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore