Ga naar de inhoud
Amber Alert

Vermiste Celine (15) ongedeerd gevonden, verdachte aangehouden

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Celine (15) is terecht, zo laat de politie Oost-Brabant weten. Voor het meisje werd gisteravond nog een Amber Alert verstuurd. De familie is 'zielsgelukkig' dat ze terecht is, vertelt een woordvoerder. "Voor zover ze weten gaat alles goed met Celine."

De politie heeft het meisje gevonden en heeft een verdachte aangehouden in verband met haar vermissing. Ze is ongedeerd.

"Het meisje werd in goede gezondheid aangetroffen dankzij het uitgestuurde Amber Alert", meldt een woordvoerder. "Bedankt voor het meezoeken. Heb jij het alert gedeeld? Vergeet het dan niet te verwijderen."

'Zo enorm blij'

De politie maakt later vandaag meer informatie bekend over de zaak. "De ouders zijn zo enorm blij dat hun dochter veilig is", vertelt Jeroen Baardemans, woordvoerder van de familie. "Dat was het enige dat telde. Ze zijn zielsgelukkig."

Verdere details kan Baardemans niet geven. "Dat zijn echt zaken die verder uit het politieonderzoek moeten komen. Dat is voor de familie nu ook van later zorg."

Amber
Lees ook:
Amber Alert voor Celine (15), meegenomen door onbekende man

De politie zond een Amber Alert uit omdat uit onderzoek bleek dat Celine was opgepikt door een onbekende man, vlakbij haar woning. "Zij verkeert mogelijk in levensgevaar en is mogelijk in zorgwekkend gezelschap", schreef de politie. 

Een Amber Alert is een landelijk waarschuwingsbericht dat wordt uitgestuurd wanneer de politie vreest voor het leven van een ontvoerd of vermist kind. Een Amber Alert wordt 1 à 2 keer per jaar ingezet.

Amber Alert: wanneer wel, wanneer niet en waarom?

00:51