Ga naar de inhoud
Administratieve last

Aanvraagloket voor zorgbonussen blijft week langer open

Archieffoto Beeld © ANP

Zorginstellingen krijgen een week langer de tijd om de zorgbonus van 1000 euro aan te vragen voor medewerkers, zzp'ers en extern ingehuurden. Dat zei minister Tamara van Ark vanavond tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws.

De instellingen die de aanvraag moeten doen, vonden de rompslomp te groot om de bonus aan te vragen voor de zzp'ers en extern ingehuurden. "Ook mij hebben die berichten bereikt. Dat is niet de bedoeling", zei Van Ark. "Inmiddels kunnen we stellen dat die signalen best omvangrijk zijn."

Morgenavond zou loket sluiten

Van Ark roept werkgevers op ook aanvragen voor zzp'ers en zelfstandigen te doen. "Dat is nadrukkelijk de bedoeling van deze regeling. Ik wil daarom de opening van het loket met een week verlengen." Aanvankelijk zou het loket morgenavond om 23.59 uur sluiten.

Zelfstandige zorgwerker Feliza loopt coronabonus mis: 'Voelt zo oneerlijk'

01:51
Feliza kreeg de zorgbonus niet, collega's van haar wel.

Eén van de gedupeerden was Feliza (27). Als verzorgende IG werkt ze op een gesloten afdeling voor mensen met dementie. "Op de afdeling zijn een aantal besmettingen geweest", zegt ze.

'Administratieve last'

Toen de zorgbonusregeling bekend werd gemaakt, ging zij ervan uit de bonus te kunnen krijgen. Maar dat bleek niet het geval. "De instelling waarvoor ik werkte, gaf aan dat zij vanwege de administratieve last de zorgbonus niet gingen aanvragen voor extern ingehuurden, dus ook niet voor mij." De collega’s van Feliza die in loondienst zijn, krijgen de bonus wel.

Geen
Lees ook:
Geen coronabonus voor duizenden zorg-zzp'ers: 'Voel me tweederangs werknemer'