Amber Alert

Politie: informatie Engelstalige pagina vermiste Celine (15) klopte niet

28 oktober 2020 22:15 Aangepast: 29 oktober 2020 00:16
Archieffoto.

Op het Engelstalige deel van de website van de politie heeft vanavond foute informatie gestaan over de vermiste Celine (15). Het is nog onduidelijk hoe dat bericht daar is beland, zegt de politie tegen RTL Nieuws. Het bericht is inmiddels offline gehaald en er wordt onderzoek gedaan.

De politie verzond vanavond een Amber Alert voor Celine. Op de Engelse pagina stond onder meer dat zij bijvoorbeeld graag actief zou zijn op chatsites.

Verrast door inhoud

De politie meldt aan RTL Nieuws dat ze verrast zijn door de inhoud op de pagina, die door meerdere landelijke media is gepubliceerd. "Het is feitelijk onjuist, en we zijn aan het onderzoeken wat de herkomst van het bericht is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amber Alert voor Celine (15), meegenomen door onbekende man

Die informatie is compleet verschillend van de informatie die is te zien op de Nederlandse versie van de pagina. Daar is te lezen dat ze vlak bij haar woning door een onbekende man is opgepikt. Ze zouden weggereden zijn in een geel-groene Kia Picanto. "Ze verkeert mogelijk in levensgevaar."

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore